Lees hier mijn lezing

http://www.perdu.nl/agenda/604/dick_raaijmakers_en_de_kunst_van_het_machine_lezen_-_revisited.html
Voortzetting van de Raaijmakers-reeks. In 2012 organiseerde Perdu in samenwerking met tijdschrift Terras een avond over ‘De kunst van het machine lezen’, een essay van Dick Raaijmakers dat in 1978 in Raster #6 werd gepubliceerd.

Deze avond borduurt hierop voort, maar richt zich vooral op het werk van Raaijmakers als bron van inspiratie voor de huidige generatie kunstenaars, dichters en academici. Welke perspectieven biedt het veelzijdige, eigenzinnige werk van Dick Raaijmakers (1930-2013), theoreticus en pionier op het gebied van elektronische muziek? Op deze als multidisciplinair spektakel opgezette avond gaan dichters, kunstenaars en academici in dialoog met het werk van Raaijmakers. De uiteenlopende bijdrages, variërend van gedichten en beeldend werk tot interactieve essays en performances, spelen met de mogelijkheden van hun eigen genre en ontmoeten elkaar op het snijvlak van kunst, muziek, literatuur en filosofie.

Met Arjen Mulder, Mina Etemad, Dante Boon, Sytske van der Ster, Rutger Emmelkamp, Rune Peitersen, Daniël Rovers en Elma van Haren

Arjen Mulder is bioloog en essayist. Hij is de samensteller (met Joke Brouwer en V2_Instituut voor Instabiele Media in Rotterdam ) van de in 2008 verschenen monografie over Dick Raaijmakers.

Dante Boon is pianist en componist. Hij is verbonden aan de internationale componistengroep Wandelweiser die het werk van John Cage centraal stelt. Hij heeft vele uitvoeringen van wereldpremières op zijn naam staan.

Sytkse van der Ster is actrice en zangeres. Ze was in talloze televisieseries te zien en is oprichtster van de muziektheatergroep De meisjes Loos.

Elma van Haren is dichteres. Recente publicaties zijn Flitsleemte (2009) en Zacht gat in broekzak (2005). Sinds de dichtbundel De wiedeweerga (1998) schrijft ze ook voor kinderen. Ze ontving in 1988 deC. Buddingh’-prijs voor haar debuut De reis naar het welkom geheten en in 1997 de Jan Campertprijs voor de bundel Grondstewardess.

Mina Etemad is letterkundige met bijzondere belangstelling voor het posthumanisme. Ze studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam.

Rutger Emmelkamp is kunstenaar, docent en tentoonstellingsmaker. Zijn beeldend werk biedt ontmoetingen met ogenschijnlijk ingetogen maar in wezen eigenzinnige en onberekenbare objecten die hun eigen bestaan lijken te onderzoeken.

Rune Peitersen is beeldend kunstenaar. Door middel van fotografie, video en een Mobile Eye camera – een wetenschappelijke camera die de bewegingen van het oog registreert – onderzoekt Rune Peitersen de filosofie van het zien en de psychologie van het kijken. www.runepeitersen.com

Daniël Rovers is schrijver van de romans Elf en Walter en de essaybundels Bunzing en De figuur in het tapijt. Met Iannis Goerlandt vertaalde hij David Foster Wallaces postume roman De bleke koning. www.danielrovers.nl

Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang: 20:30 uur
Deur open: 20:00 uur
Reserveren via www.perdu.nl

Rune Peitersen