Sander Buyck
Charlie De Voet
Rune Peitersen

PROGRAMMA
14:00
ontvangst met een glaasje
14:30The Shepherd (2020) van Rune Peitersen. Video, 30:00 min.
15:00 kunstenaarsgesprek

De tentoonstelling van Sander Buyck en Charlie De Voet loopt tot en met zondag 24 maart.

Het museumcafé is tot 1800 geopend voor een hapje en een drankje.
De kunstenaars praten graag nog even met je door.

Bart van Deurzen, manager Hilvaria Studio’s
Tineke Schuurmans, curator Hilvaria Studio’s Foundation

Hilvaria Studio’s
Goirlesedijk 12B
5081 ND Hilvarenbeek

Fotograaf Sander Buyck en schilder Charlie De Voet zijn in België verre van onbekenden, maar hebben nog vrijwel niet in Nederland geëxposeerd. Sander heeft een achtergrond in de documentaire fotografie, maar beweegt steeds meer in de richting van vrij werk zonder zijn wortels te verloochenen. Charlie maakt monumentale abstracte werken, maar omarmt het experiment om scherp te blijven en ruimte te houden voor lichtheid, humor en reflectie.

Rune Peitersen is afkomstig uit Denemarken, heeft lang in Nederland gewoond en gewerkt, maar heeft inmiddels Amsterdam verwisseld voor Brussel. Het zien van zijn film The Shepherd vormde aanleiding hem uit te nodigen deel te nemen aan het gesprek van deze dag.

Het gesprek zal gaan over over hun drijfveren, inhoudelijke keuzes als individuele kunstenaar, maatschappelijk engagement en de manier waarop ze dit verbeelden in respectievelijk fotografie, schilderkunst en digitale media.

Rune Peitersen